Symbolen

-Symbolen die je tegenkomt in de stamboom

Aan de linkerkant van de persoonsnamen in de lijsten en rapporten, zie je het icoon Reports. Als je hier met de muis overheen gaat, dan komt er een pop-up menu. In het popup menu zie je diverse iconen met namen van rapporten en overzichten die van die persoon zijn te maken (het aantal iconen varieerd aan de hand van voorouders en/ of nakomelingen). Hierna volgt een lijst met de iconen en de betekenis ervan.

Kwartierstaat Kwartierstaat: Een kwartierstaat is een overzicht van 1 persoon (proband genoemd) met zijn voorouders waarbij een speciale nummering wordt gehanteerd, de proband heeft nummer 1, zijn vader nummer 2 en zijn moeder nummer 3. Steeds is de vader het dubbele van zijn zoon en de moeder 1 hoger. Nummer 40 is dus de vader van nummer 20 en nummer 41 is de moeder van nummer 20. Meer over kwartierstaten kun je hier lezen

Parenteel Parenteel: Een parenteel is in de genealogie een opstelling van een stamouderpaar of alleen een stamvader of een stammoeder (generatie I) met hun kinderen (generatie II) en al hun verdere afstammelingen, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn uitgewerkt. Meer over parentelen kun je hier lezen

Outline report Outline report: Een outline report is een overzichtelijke opsomming van alle nakomelingen van 1 persoon (en diens partner(s)), waarbij iedere generatie een generatienummer krijgt.


ancestor sheet Kwartierblad: Een kwartierblad is een overzicht met 5 generaties in een tabel, met de hoofdpersoon aan de onderzijde en de voorouders erboven in steeds kleinere vakken.

Fanchart Fanchart: Een Fanchart is een soort cirkeldiagram waar de voorouders in een cirkel om de gekozen persoon heen worden weergegeven, dit geeft een extra overzichtelijke kijk op de afstamming van een bepaald persoon (de vakken zijn aanklikbaar om snel naar de gezinspagina van de betreffende persoon te gaan).
De grootte van de fanchart kan tesamen met nog wat andere instellingen links in het menu worden aangepast.

Menu bovenaan

-In het menu bovenaan zie je staan

-Je ziet A-, A+ en Reset staan
Hiermee kun je op sommige van de pagina´s het lettertype vergoten en verkleinen, wil je terug naar de begininstelling dan klik je op Reset.
-Verder zie je een oranje RSS-symbool staan (optioneel)
Als je deze feed (zoals dat heet) aan je RSS-reader toevoegt zie je in 1 oogopslag wie er vandaag jarig is
(Ook in het menu Extra zie je een knop verjaardagen, als je daarop klikt wordt een lijst van alle verjaardagen van de huidige maand getoond)

-Talen
In de menu style_progress_bar staan 4 taal iconen, hiermee kun je de taal van de pagina instellen.

Tabblad Hoofdindex

-Zoekvelden
In de zoekvelden kun je op pers_firstname of achternaam zoeken, je kunt daar ook 3 opties kiezen: bevat, gelijk aan en begint met. LET OP: naast de zoekknop zie je ook een optie "Uitgebreid zoeken!"
-Eigenaar stamboom:
Als je hierop klikt dan kom je in een reactieveld waar je direct een boodschap aan mij kunt sturen, als je me wilt mailen omdat je een foto of zoiets wilt doorsturen, vraag dan in dit formulier om mijn e-mailadres (als ik dat hier op de website openbaar maak dan krijg ik na een poosje heel veel spam...)
-Verder
De twee regels onderaan spreken voor zich, klik op waar je naartoe wilt

Knop personen

-Deze pagina geeft de lijst van personen weer
Hierop kun je alle personen zien die in de stamboom voorkomen, alfabetisch gesorteerd. Er worden maximaal 150 personenen per pagina weergegeven, je kunt op de paginanummers klikken om verder te navigeren.
-Verkorte of uitgebreide weergave
Je ziet ook een knop "Verkorte weergave" of een knop "Uitgebreide weergave", in de uitgebreide weergave worden bijvoorbeeld ook de (ex-)partners weergegeven, in de verkorte lijst niet

Knop namen

-Uitleg:
Hier vind je alle familienamen met daarachter het aantal personen dat die naam(combinatie) draagt

Knop plaatsen

-Uitleg:
Je kunt hier zoeken op: Doop- of geboorteplaats, Woonplaats en Overlijdens- of begraafplaatsen
Je kunt zoeken met de opties: bevat, gelijk aan en begint met
Ook hier kun je aangeven of je de verkorte of de uitgebreide weergave wilt zien
De resultaten worden op woonplaats gesorteerd

Knop fotoboek

-Uitleg:
Hier worden alle foto´s getoond die zich in de database bevinden
Klik op de foto voor een vergroting of klik op de naam om naar de gezinspagina van die persoon te gaan

Knop (submenu) extra

-Knop bronnen:
Hier bevinden zich alle internet-bronnen waar informatie vandaan komt die ook op deze stamboompagina is ingevoerd

-Knop verjaardagen:
Als je hierop klikt dan krijg je iedereen te zien die in de huidige maand jarig is (geweest), je komt dan dus in de verjaardagskalender. Daar aangekomen kun je ook weer op de andere maanden klikken

-Knop Statistieken:
Op dit scherm zie je een aantal statistieken van de geselecteerde stamboom.

-Knop Verwantschap berekenen:
Hier kan de verwantschap tussen 2 personen berekend worden.

Menu knop "Inloggen"

- Uitleg:
Als je een gebruikersnaam en wachtwoord hebt van de website, dan kun je inloggen en kun je gegevens zien die niet openbaar zijn voor gasten van de website. O.a. privacy gegevens van levende personen, dit kan afhankelijk zijn van de instellingen van de website.